Deser jagodowo-arbuzowy

Ewelina
Przepisy
09.09.2014 8:32
Deser jagodowo-arbuzowy

Przepis

Składniki:

- 2 serki homogenizowane naturalne

- 1 galaretka arbuzowa

- 1 galaretka jagodowa

- 0,5 kg arbuza ze skórą

- 1 szklanka jagód

Przygotowanie:

Galaretkę arbuzową rozpuścić 3/4 szklanki wody. Z arbuza odkroić czerwoną część i oczyścić z pestek, zmiksować, połączyć z 1 serkiem homogenizowanym i tężejącą galaretką. Wylać do formy. Ja użyłam silikonowej. Możemy użyć okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki aby stężało.

Galaretkę jagodową rozpuścić w 1 szklance wody. Jagody połączyć z drugim serkiem i tężejącą galaretką. Wylać na pierwszą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki aby stężało. Gdy dobrze zastygnie wyjąć z formy i podawać.