Ciasto Rafaello bez pieczenia-pyszne i szybkie+FILM

Katarzyna
Ciasta
17.08.2023 17:41
Ciasto Rafaello bez pieczenia-pyszne i szybkie+FILM

dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez pieczenia na krakersach. Jest bardzo łatwe, szybkie i zawsze się udaje Pyszny krem kokosowy z nutką alkoholu przełożony krakersami, całość polana polewą z białej czekolady tworzy pyszną całość. Zapraszam

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaki-katriny.blogspot.com/2023/08/ciasto-rafaello-bez-pieczenia-pyszne-i.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Ciasto Rafaello bez pieczenia - pyszne i szybkie + FILM

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 60 min
  • Czas przygotowania: 30 min
  • Szacunkowy koszt: 40 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 500kcal
  • Tłuszcze: 30g
  • Węglowodany: 40g
  • Białko: 10g

Składniki

  • 2 paczki herbatników
  • 200g masła
  • 400g mleka skondensowanego
  • 200g wiórek kokosowych
  • 200g migdałów w płatkach
  • 2 paczki raffaello
  • 500ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru

Przepis

Chcesz zaskoczyć swoich bliskich niepowtarzalnym deserem, który rozpływa się w ustach? Ten przepis jest dla Ciebie! Ciasto Rafaello bez pieczenia to prawdziwa uczta dla podniebienia. Smak kremu kokosowego połączony z chrupiącymi herbatnikami i delikatnymi migdałami to kombinacja, której nikt nie może się oprzeć. Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste i szybkie, dzięki czemu jest idealne na niespodziewane wizyty. Wystarczy, że przygotujesz wszystkie składniki, a następnie będziesz postępować zgodnie z instrukcją. Dodatkowo, ten przepis zawiera film instruktażowy, który pokazuje krok po kroku, jak stworzyć to ciasto. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby stworzyć to cudo! Niezależnie od tego, czy szukasz pomysłu na deser na specjalną okazję, czy po prostu chcesz spróbować czegoś nowego, to ciasto Rafaello bez pieczenia na pewno Cię nie zawiedzie!

  • Startujemy od przygotowania masy. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  • W międzyczasie rozgniatamy herbatniki na drobny mak. Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową i sypujemy 1/3 herbatników. Następnie na to wykładamy 1/3 masy kokosowej. Powtarzamy te czynności, aż skończą nam się składniki.
  • Na wierzch ciasta wykładamy płatki migdałowe i kładziemy ciasto do lodówki na 2 godziny.
  • Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zdejmujemy tortownicę. Ciasto polewamy rozpuszczonymi cukierkami raffaello (wcześniej połączonymi ze śmietanką i cukrem pudrem). Gotowe ciasto kroimy i podajemy!