Kotlety mielone z pieczarkami.

Beata
Obiad
18.05.2023 6:41
Kotlety mielone z pieczarkami.

Kotlety mielone z pieczarkami. Szukasz nowych pomysłów na kotlety mielone, mam dla Ciebie przepis. Aromatyczne kotlety mielone pod pierzynką z grzybów, idealne na różne uroczystości. 40 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 całe jajko • 3 łyżki bułki tartej • ½ łyżki sosu Worcestershire • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 cebula • 200 g pieczarek • 9 łyżeczek ketchupu • 10 dag sera żółtego • Pieprz • 1 łyżeczka papryki ostrej • sól Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewam oliwę, sos Worcestershire. Mięso dokładnie wyrabiam formuję kulę, rozpłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 2. Cebule obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Upieczone kotlety smaruję ketchupem, układam farsz z grzybów a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w piekarniku do rozpuszczenia się sera. 4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 5. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/05/kotlety-mielone-z-pieczarkami.html