Duszona kapusta po sycylijsku

Magda
Obiad
17.05.2023 23:15
Duszona kapusta po sycylijsku

Duszona kapusta po sycylijsku to doskonały dodatek do dań mięsnych. Kapusta pachnie czosnkiem, suszonymi pomidorami i tymiankiem. To prawdziwa uczta dla wielbicieli śródziemnomorskich smaków. Polecam! SKŁADNIKI Duszona kapusta po sycylijsku 1 kapusta (ok. 1 kg) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4-5 łyżek oliwy z oliwek 100 ml białego wina 2 ząbki czosnku 50 g suszonych pomidorów cebula papryczka chili 2-3 gałązki tymianku sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Duszona kapusta po sycylijsku Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście. Kapustę myjemy i przekrawamy na cztery kawałki. Z każdej ćwiartki wycinamy fragment głąba, następnie kapustę kroimy w cienki paski. W dużym garnku rozgrzewamy 4-5 łyżki oliwy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/duszona-kapusta-po-sycylijsku/