Surówka z kapustą i ogórkami Uwielbiam surówki pod każdą postacią, dlatego postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na pyszną surówkę z dodatkiem warzyw. Musztarda francuska nadaje surówce ostry wyrazisty smak. 7 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: • 1 główka kapusty pekińskiej • 1 ogórek świeży • 6 ogórków konserwowych • 1 pęczek koperku • 1 pęczek szczypiorku • 2 łyżki musztardy francuskiej • 2 łyżki jogurtu naturalnego • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję, ogórka świeżego obieram, kroję w kostkę, ogórki konserwowe kroję w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekam. 2. Do warzyw dodaję musztardę, jogurt, doprawiam pieprzem oraz solą. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia. 3. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa. 4. Smacznego.