Roladki z pieczarkami i żurawiną Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu. 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 20 dag pieczarek • 10 g suszonej żurawiny • 1 kulka mozzarelli • Mąka pszenna do panierki • Bułka tarta do panierki • 2 całe jajka • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę. 3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu. 4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.