Tarta z kremem cytrynowym

Magda
Wielkanoc
06.04.2023 21:15
Tarta z kremem cytrynowym

Tarta z kremem cytrynowym powinna przypaść do gustu zwłaszcza wielbicielom cytrusów. Tarta na kruchym cieście z orzeźwiającym i aksamitnym kremem cytrynowym wspaniale łączy w sobie kwaśny smak kremu i słodki kruchego ciasta. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 100 g masła 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko szczypta soli Krem cytrynowy 3 jaja 100 ml soku z cytryny 75 ml śmietany kremówki 100 g cukru 20 g mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny Wskazówki Ciasto kruche można przechowywać w lodówce do 3-4 dni. Można je także zamrozić i przechowywać w zamrażarce przez …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/tarta-z-kremem-cytrynowym/