Uwielbiam pieczony boczek, ale taki z mocno chrupiącą skórką to już rozpusta... Sekret tkwi w sposobie pieczenia. Moją roladę dzisiaj nadziałam czosnkiem niedźwiedzim, ale nie musicie go dodawać jeśli nie macie, czasem używam zamiast niego czosnek w ząbkach i suszone zioła, najważniejszy jest sposób pieczenia. Polecam będzie pysznie.... Składniki: 2 kg boczku surowego duża garść czosnku niedźwiedziego, lub inne zioła sól i pieprz olej Przygotowanie: Mięso nacinamy wzdłuż do połowy głębokości i nacieramy z obu stron dokładnie solą i pieprzem grubo mielonym. zwijamy w roladę i zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, najlepiej …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2023/04/rolada-z-boczku-z-chrupiaca-skorka.html