Pyszny schab, gotowany choć wygląda jak wędzony lub pieczony. Do tego pracy przy nim nie ma prawie wcale i jest niezwykle miękki i soczysty. Idealny na kanapki lub na święta. Gotuje się go w sumie 10-12 minut, i ten przepis już pewnie znacie, ale zalewę do niego wymyśliłam ostatnio- sprawdziła się rewelacyjnie, polecam.... Składniki: 1,2 kg schabu bez kości 150 ml sosu sojowego jasnego 3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego(opcjonalnie) 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżkę musztardy francuskiej 8-10 ząbków czosnku (w plasterki) 1,5 cebuli (przekrojona na pół razem z łupinkami) 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe 1 łyżka kolorowego pieprzu Przygotowanie: Schab obwiązujemy sznurkiem lub wkładamy w siatkę żeby nadać mu ładny kształt, następnie przekładamy do garnka dodajemy wszystkie pozostałe składniki, dolewamy 1,5 litra zimnej wody …