Zrazy w sosie paprykowym

Beata
Obiad
27.03.2023 8:33
Zrazy w sosie paprykowym

Zrazy w sosie paprykowym Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama. 50 minut czas przygotowania 14 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 100 g sera żółtego w plastrach • 100 g szynki w plastrach • 200 g pasty paprykowej • 2 szk. wody • 1 łyżka oregano • 1 łyżka Bazyli • 1 łyżka tymianku • ½ łyżeczki papryki ostrej • 1 łyżeczka papryki słodkiej • Pieprz • Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Na każdym kawałku mięsa układam po plasterku sera oraz szynki. 3. Mięso zwijam w roladki. 4. Do naczynia żaroodpornego wlewam pastę paprykową, wodę, wsypuję oregano, tymianek, bazylię, paprykę słodką oraz ostrą, sól. Wszystko mieszam i układam roladki z mięsa. 5. Piekę w rozgrzanym piekarniki, bez przykrycia 40 minut w 180°C. 6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówka. 7. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/zrazy-w-sosie-paprykowym.html