Ziemniaki z kapustą kiszoną Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego jak ziemniaki wymieszane z kapustą kiszoną i boczkiem, idealne jako dodatek do mięsa. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • ½ kg ziemniaków • 1 cebula • 150 g boczku wędzonego • 300 g kapusty kiszonej • ½ łyżeczki papryki słodkiej • 1 łyżka majeranku • Sól • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieram, kroje na mniejsze kawałki, myję, przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję. Po ugotowaniu ubijam ubijakiem do ziemniaków. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojony w małe słupki boczek. 3. Kapustę odciskam z soku, drobno kroję, dodaję do boczku, doprawiam papryką słodką oraz majerankiem, smażę około 10 minut. 4. Ziemniaki łączę z kapustą. 5. Ziemniaki gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.