Sernik z białą czekoladą

Magda
Wielkanoc
20.03.2023 18:36
Sernik z białą czekoladą

SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych 100 g masła Masa sernikowa 250 g ricotty 250 g białej czekolady 1 laska wanilii 6 jajek Dekoracja 50 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady PRZYGOTOWANIE Spód ciasteczkowy Okrągłą formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek lub rozgniatamy w torebce plastikowej z użyciem np. wałka do ciasta lub do mięsa. Rozdrobnione ciasteczka mieszamy z rozpuszczonym masłem, następnie wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch, wciskając w dno. Masę ciasteczkową schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Masa sernikowa Białą czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/sernik-z-biala-czekolada/