Kefirowe Racuchy

Beata
Desery
16.03.2023 6:23
Kefirowe Racuchy

Kefirowe Racuchy Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut. 25 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 600 g mąki pszennej • 6 łyżek cukru • 2 łyżeczki sody • 800 ml mleka • 4 jajka • 4 jabłka • Olej do smażenia • Cukier puder do posypki Sposób przygotowania: 1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka. 2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam. 3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką. 4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor. 5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Gotowe. 7. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/kefirowe-racuchy.html