SKŁADNIKI Zupa krem z kapusty włoskiej 800 g kapusty włoskiej 1 l bulionu warzywnego 2 pory 2 ziemniaki 1-2 ząbki czosnku 1-2 gałązki tymianku 3-4 łyżki oliwy z oliwek szczypta chili sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Zupa krem z kapusty włoskiej Pory obieramy z zewnętrznych liści, dokładnie płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w cienkie plasterki. Kapustę szatkujemy, myjemy i osuszamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy pory oraz drobno posiekane 1-2 ząbki czosnku. Warzywa podsmażamy do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Po ok. 5 minutach dodajemy ziemniaki, kapustę i na średnim …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/zupa-krem-z-kapusty-wloskiej/