Makaron z ciecierzycą

Magda
Makarony
01.03.2023 19:01
Makaron z ciecierzycą

SKŁADNIKI Makaron z ciecierzycą 320 g makaronu 400 g ugotowanej ciecierzycy 100 ml bulionu warzywnego 1 łodyga selera naciowego 1 cebula 2 marchewki 1-2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu szczypta peperoncino natka pietruszki sól i pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Makaron z ciecierzycą Warzywa (marchew, cebulę i seler naciowy) kroimy w kostkę. W dużym i szerokim garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek, następnie wrzucamy pokrojone warzywa oraz posiekane 1-2 ząbki czosnku. Całość dusimy ok. 10-15 minut na średnim ogniu, aż warzywa całkowicie zmiękną, a woda wyparuje. Na patelnię wlewamy ciepły bulion, wrzucamy 2 gałązki rozmarynu oraz ugotowaną ciecierzycę, następnie …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/makaron-z-ciecierzyca-2/