Udostępnij Zapisz Wystarczyło mi raz zrobić krem z soczewicy, by zakochać się w tym smaku i nabrać ochoty na więcej. Poprzednia zupa jaką zrobiłam była mocno ziołowa, dlatego tym razem postanowiłam zrezygnować z większości przypraw i postawić jedynie na sól, pieprz i ostrą paprykę oraz płatki chili. Dla mnie nic więcej tej zupie nie trzeba. No może tylko porcji grzanek 🙂 Pycha! Ta niby uboższa wersja smakuje mi jeszcze bardziej. Jest prosta, szybka do zrobienia i pyszna. Polecam. 1 szkl. czerwonej soczewicy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 puszka drobno krojonych pomidorów (polecam Mutti) 3 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2023/03/01/krem-z-soczewicy-z-pomidorami/