Sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem

Magda
Sałatki
31.01.2023 12:37
Sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem

SKŁADNIKI Sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem 1 koper włoski 1 pomarańcza owoc granatu 3-4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego 1 łyżka miodu koperek czarny pieprz PRZYGOTOWANIE Sałatka z pomarańczą, koprem włoskim i granatem Koper przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy górną część z koperkiem i kroimy w cienkie paski. Pomarańczę obieramy, pozbawiamy błonek i dzielimy na cząstki. Następnie otwieramy owoc granatu. Nożem odcinamy koronę, pionowo nacinamy skórkę, cząstki owocu rozchylamy i wkładamy do naczynia z wodą. Dzięki temu łupinki wypłyną na wierzch, odseparowane pestki zostaną na dnie a my nie pochlapiemy się sokiem. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/salatka-z-pomarancza/