Karkówka po myśliwsku z pieczarkami Nie masz pomysłu na niedzielny obiad, szukasz prostego , pysznego przepisu, oto przepis dla Ciebie. Mięciutkie mięso z karkówki w aromatycznym sosie z pieczarkami. 10 porcji 60 minut czas przygotowania. Składniki: • 1 kg karkówki wieprzowej • 5 szt. cebuli • 1 kg pieczarek • 2 sosy myśliwskie w proszku • 1 zupa cebulowa w proszku • Olej do smażenia • Przyprawa do gulaszu • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myję, osuszam, doprawiam przyprawą do gulaszu oraz solą, układam w woreczku do pieczenia. Woreczek z mięsem przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Mięso po upieczeniu kroję w plastry i przekładam do naczynia. 2. Cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebul dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Sosy myśliwskie oraz zupę cebulową mieszam z jedną szklanką wody, następnie wlewam do grzybów, chwilkę gotuję. 4. Sos z grzybami wykładam na mięso. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.