Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju rzepakowego Polewa: 50 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła 100 g nutelli Składniki: Ciasto jasne: 6 białek 1 szklanka i 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju rzepakowego To ciasto zachwyciło mnie jakiś czas temu swoim wyglądem, a kiedy na liście składników znalazłam poncz kawowy, wiedziałam, że kiedyś zagości na moim blogu. Ponadto: 2 galaretki ( u mnie niebieska i turkusowa ) szklanka ponczu (zaparzona kawa + 30 ml likieru kawowego) 1 opakowanie biszkoptów masa karpatkowa Gorąco polecam miłośnikom czekoladowo-kawowych smaków, choć pracy przy nim nie mało, to z pewnością rekompensatą jest to, jak prezentuje się na stole. Biszkopty moczyć krótko w ponczu i układać na masie. tężejącą galaretkę wlewać w wolne miejsca między biszkoptami. Sposób wykonania: Przygotować ciasto białe : Białka ubić na sztywno z cukrem. Na dolną część ciasta wyłożyć 1/2 część masy. Na przemian wylewać ciasto ciemne i jasne. Ciasto ciemne : Żółtka i jajka ubić z cukrem do białości. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół.