Mielone frykadelki z niespodzianką Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone fakt, ile można jeść to samo. Mam dla Ciebie coś nowego, smacznego, przekonaj się. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 pojedynczy filet kurczaka • 10 dag sera żółtego • 1 szt. papryki czerwonej • 1 całe jajko • 2 ząbki czosnku • 1 łyżka ketchupu pikantnego • 3 łyżki bułki tartej+do panierki • Olej do smażenia • ½ łyżeczki Bazyli • ½ łyżeczki ziół prowansalskich • Sól • Papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułką tartą, wbijam jajko, wlewam ketchup. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobno kostkę, Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa z serem przekładam do mięsa i wyrabiam masę mięsną. 2. Mięso z kurczaka kroję w paseczki obtaczam w ziołach prowansalskich, Bazylii oraz soli. 3. Z mięsa mielonego formuję podłużne kotlety, do środka wciskam paseczki mięsa z kurczaka. 4. Następnie panieruje w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.