Surówka z kapusty pekińskiej Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie. 20 minut czas przygotowania 7 porcji Składniki: • 1 główka małej kapusty pekińskiej • 2 czerwone cebule • 4 ogórki kiszone • 2 łyżki musztardy francuskiej • 2 łyżki jogurtu naturalnego • Szczypta soli • ½ łyżeczki cukru pudru • 1 łyżeczka octu jabłkowego Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski. 2. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą. 3. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą. 4. Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie. 5. Surówka gotowa. 6. Smacznego.