Udka z kurczaka z warzywami Brak Ci czasu ciągle jesteś zabiegana, przygotuj szybkie danie obiadowe z makaronem oraz warzywami, wystarczy Ci tylko 40 minut. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 5 szt. udek kurczaka • 3 ząbki czosnku • 1szt. cebuli • 1szt. dużej marchwi • 450 g fasolki szparagowej zielonej • 1szt. papryki zielonej • 1 szt. papryki czerwonej • 2 opakowania Vifon smak chiński • Olej do smażenia • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka octu • Sól • Szczypta Chili Sposób przygotowania: 1. Mięso myję, usuwam kości, skórę. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, wlewam sos sojowy, miód, ocet, mieszam. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso razem z marynatą, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną pokrojoną w słupki marchew. Podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 20 minut. 4. Papryki myję, osuszam, kroję w paseczki, fasolę kroję na połówki. Następnie fasolę, papryki przekładam do mięsa. 5. Na koniec dodaję makaron z zupek chińskich, wsypuję Chili i mieszając gotuję 5 minut. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.