Szybkie Buraczki do obiadu Oto pyszna przystawka z buraczków, która jest idealna na Świąteczny stół, niedzielny obiad jako dodatek do mięsa. Szybkie, proste przygotowanie. 6 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 500 g buraków czerwonych • 1 ząbek czosnku • 30 g oleju • 1 łyżeczka soli • ¼ łyżeczki pieprzu • 15 g soku z cytryny • 5 g cukru Sposób przygotowania: 1. Buraki, obieram, myję kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Warzywa przekładam do miski od blendera, bleduję około 2 minut. 2. W garnku rozgrzewam olej, dodaję buraki z czosnkiem, wsypuję sól, pieprz, cukier, gotuję około 10 minut. Po tym czasie wyciskam sok z cytryny i jeszcze dwie minutki gotuję. 3. Buraki gotowe. 4. Smacznego.