- proste ciasto na pierniczki - nie za słodkie i mocno czekoladowe - pozostają miękkie nawet po przestudzeniu Pierniczki czekoladowe to niesamowicie mięciutkie i puszyste pierniczki z dodatkiem skórki z pomarańczy, które nie twardnieją po upieczeniu. Ten przepis polecam nie tylko na Święta. Czas przygotowania: 30 minut Czas chłodzenia ciasta: 2 godziny Czas pieczenia pierniczków: 12 minut Liczba porcji: 70 pierniczków Kaloryczność kcal: 60 w 1 pierniczku około 3 szklanki mąki pszennej uniwersalnej - 500 g 80 g ulubionego, płynnego miodu - około 4 łyżki 150 g prawdziwego masła 82% - 3/4 klasycznej kostki 2 duże jajka lub 2 małe …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/pierniczki-czekoladowe