Szaszłyki z kurczakiem i ziemniakami Nie masz pomysłu na obiad, na coś nowego na imprezy oto danie dla Ciebie. Szaszłyki z kurczaka z aromatycznym boczkiem, który sprawia, że potrawa jest smaczna i soczysta. 60 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki; • 1 podwójny fileta kurczaka • 4 ziemniaki • 2 cebulę • 1 papryka czerwona • 100 g boczku wędzonego paski • Sól • 1 łyżka przyprawy do kurczaka • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków Sposób przygotowania: 1. Mięso kroisz w cienkie podłużne paski, doprawiasz przyprawą do kurczaka oraz solą. Na każdy pasku mięsa układasz pasek boczku i zwijasz w roladkę. 2. Ziemniaki, obierasz myjesz kroisz w plasterki. Ziemniaki doprawiasz solą oraz przyprawą do ziemniaków. 3. Paprykę myjesz, usuwasz nasiona kroisz w szerokie paski. Cebulę obierasz, kroisz w plasterki. 4. Wszystkie składniki nadziewasz na wykałaczkę do szaszłyków w dowolnej kolejności. 5. Szaszłyki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczesz w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 6. Gotowe, podajesz z ulubionym sosem. 7. Smacznego.