Roladki z marynowanymi pieczarkami Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami marynowanymi, pasujące niemal z każdym dodatkiem. 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 420 g pieczarek marynowanych • 180 g serka topionego ze szczypiorkiem • ½ pęczka szczypiorku • 2 jajka całe • Olej do smażenia • Bułka tarta do panierki • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą. 2. Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa. 3. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 4. Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju. 5. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką 6. Smacznego.