Składniki: 500 g szynki wieprzowej 600 g małych ziemniaków 3 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 czubatych łyżek bułki tartej 50 ml mleka 1 łyżka ostrej musztardy 1 jajko 50 g tartego parmezanu 2 łyżki tymianku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju pieprz, sól Sposób przygotowania: Mięso mielimy. W dużej misce łączymy kojone ziemniaki oraz paprykę z parmezanem, tymiankiem, papryką ostrą, olejem i solą (około 1 łyżeczki). Piekarnik nagrzewamy do 220°C. DO mięsa mielonego dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek, majeranek, bułkę tartą, mleko, musztardę, jajko, paprykę słodką, sól i pieprz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2022/10/pulpety-pieczone-z-ziemniakami-i-papryka.html