Duszony kurczak z pieczarkami - soczysty, aromatyczny przepis na duszonego kurczaka idealny do podania na jesienny obiad. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI Duszony kurczak z pieczarkami 800 g kurczaka w kawałkach 400 g pieczarek 100 ml białego wina 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu 1 gałązka tymianku 1 cebula natka pietruszki oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Duszony kurczak z pieczarkami Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w drobną kostkę razem z 2 ząbkami czosnku. W dużym garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem i szklimy do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy kurczaka w kawałkach i podsmażamy z obu stron. Kurczaka zalewamy białym winem i bez przykrywania wyparowujemy, gotując na …