Czas przygotowania: 1 godzina 20 minut Liczba porcji: około 1400 g kapusty Kaloryczność kcal: 95 w 100 g dania Dieta: wegańska, wegetariańska 1 kg kiszonej kapusty - waga przed odciśnięciem soku 400 g cebuli np. cukrowej - około 2 większe sztuki 100 g marchewki - 1 średnia sztuka 750 ml wody - 3 szklanki 70 g oleju roślinnego - około 7 łyżek 4 płaskie łyżki mąki pszennej - 40 g przyprawy i zioła: 4 ziarna ziela angielskiego; 1 listek laurowy; 1/3 płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu; 1 płaska łyżka cukru lub miodu Kapusta kiszona zasmażana Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/kapusta-kiszona-zasmazana