Warto poświęcić trochę czasu i zrobić domowe ciasteczka, żeby mieć je pod ręką, zawsze kiedy przyjdzie nam ochota, lub kiedy pojawią się niespodziewani goście. mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 50 g. białej czekolady Wykonanie: Czekoladę drobno pokroić nożem. Zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić 10 minut w zamrażarce. Przechowywane w puszce, lub słoiku pozostają świeże 2-3 tygodnie. Składniki: 120 g. masła 70 g. cukru pudru 250 g. Ciasteczka przechowywać w puszce, lub słoiku. 12-15 minut, do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka ściągać z blaszki po wystudzeniu. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/09/ciasteczka-kruche-z-biaa-czekolada.html