Składniki: 1 kostka masła (200 g.) 200 g. czekolady gorzkiej 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1 kopiasta łyżka kakao Masa serowa: 250 g. twarogu 3 łyżki cukru 1 jajko 1 żółtko 1 pełna łyżka budyniu waniliowego 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Masło pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać, wrzucić do miski. Wymieszać łyżką lub trzepaczką, żeby składniki się połączyły. Dodatkowo dołożyłam trochę sera i borówek, żeby było inaczej niż zwykle :) Ser zrobiony na szybko, rozgnieciony i wymieszany widelcem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut. Na wierzch wyłożyć łyżką ser. Wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, które większość z nas kocha. Miskę postawić na garnku z gotującą wodą.