Meksykańskie Papryki

Beata
Obiad
25.08.2022 6:43
Meksykańskie Papryki

Meksykańskie Papryki Takich papryczek jeszcze nie próbowałeś, więc daj się skusić. Papryki zapiekane z mięsem mielonym po meksykańsku, będą ładnie wyglądać na uroczystej kolacji lub obiedzie. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 5 papryk czerwonych • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 4 ogórki konserwowe • 340 g kukurydzy konserwowej • 240 g fasoli czerwonej konserwowej • 200 g koncentratu pomidorowego • 3 łyżki ketchupu pikantnego • Olej do smażenia • 15 dag sera żółtego • Sól • 1 łyżeczka papryki ostrej Sposób przygotowania: 1. Papryki myjesz, kroisz wzdłuż na połowy, usuwasz nasiona. Papryki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Cebule, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajesz mięso mielone, doprawiasz solą oraz papryką ostrą. Smażymy około 15 minut. 3. Następnie dodajesz ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, odlaną z zalewy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną, koncentrat pomidorowy, ketchup. Wszsytko dokładnie mieszasz i smażysz jeszcze około 5 minut. 4. Farszem napełniasz każdy środek papryk, wierzch papryk posypujesz żółtym serem startym na dużych oczkach. 5. Zapiekasz 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C. 6. Papryki gotowe. 7. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/08/meksykanskie-papryki.html