Polędwiczki z cebulką Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Polędwiczki zatopione z zupie cebulowej z nutką chińską moja rodzina zawsze się nim zachwyca. 8 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 6 cebul • 62 g Francuskiej zupy cebulowej • 78g fix do potraw chińskich • 2 szk. wody • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony. 2. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego a na oleju od smażenia mięsa, smażę obrane pokrojone w plasterki cebule. Cebule po usmażeniu układam na mięsie. 3. Zupę cebulową w proszku oraz fix do potraw chińskich rozrabiam w dwóch szklankach wody i polewam mięso. 4. Piekę w nagrzanym piekarniku pod przykrycie 40 minut w 180 °C. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.