Kręcone drożdżówki

Beata
Desery
18.10.2021 9:59
Kręcone drożdżówki

Kręcone drożdżówki Puszyste ciasto drożdżowe, nadziewane bułeczki masą twarogową, które zawładną sercem każdego, kto ich spróbuje. Idealne na deser, drugie śniadanie do pracy, do szkoły. Spróbuj a przekonasz się sam. 10 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki na ciasto: ·220 g mleka ·80 g masła ·40 g cukru ·30 g drożdży świeżych ·450 g mąki pszennej ·1 całe jajko Składniki na farsz: ·500 g twarogu półtłustego ·50 g śmietany 30% ·2 żółtka ·50 g cukru ·1 łyżeczka cukru waniliowego ·1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Składniki na lukier: ·150 g cukru pudru ·25 g wody Składniki dodatkowe: ·1 jajko Sposób przygotowania: 1.Drożdże …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/10/krecone-drozdzowki.html