Nasza kulinarna podróż po Włoszech trwa w najlepsze … Dziś zapraszam Was do Kalabrii na pulpeciki z bakłażanem, letnie danie wegetariańskie typowe dla kuchni śródziemnomorskiej. Pulpeciki przygotowane są ze zblanszowanych i zblendowanych bakłażanów z dodatkiem startego parmezanu, natki pietruszki, bazylii i czosnku. Chrupkie z zewnątrz, miękkie w środku, do tego niezwykle pyszne i proste w przygotowaniu. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (na ok. 20 sztuk) Kalabryjskie pulpeciki z bakłażanem 1 kg bakłażanów 100 g startego parmezanu 100 g czerstwego pieczywa 50 ml mleka 1-2 ząbki czosnku 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej bazylii sól …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/kalabryjskie-pulpeciki-z-baklazanem/