Słodki sentyment

Karolina

Ciasta

01.08.2022 16:05

Słodki sentyment

Ten niewielki tort zawijany wygląda ciekawie i świetnie smakuje. Idealna propozycja na każdą imprezę, ale również bez okazji 🙂 Delikatny budyniowy krem pomarańczowy i czekoladowy „tynk” tworzą świetną kompozycję. To połączenie, które trzeba koniecznie spróbować 😊 Uwaga: szklanka 200 ml SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody ½ szklanki cukru Skórka otarta z cytryny 1 niepełna szklanka mąki Dodatkowo: Trochę wody PRZYGOTOWANIE: Białka ubijam razem z zimną wodą na sztywną pianę. Stopniowo dodaję cukier i skórkę z cytryny, cały czas ubijając, jak na bezę. Zmniejszam obroty miksera i dodaję po jednym żółtku. Następnie wyłączam mikser i dodaję mąkę. …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/tort-zawijany/