Gorąco polecam to wyjątkowe ciasto z jeżynami . Przepis jest niezwykle ciekawy, ponieważ w cieście nie ma jajek. Do tego wszystkie składniki mieszamy łyżką. - bez jajek i bez użycia miksera - mocno czekoladowe, wilgotne i puszyste ciasto - można użyć innych owoców: jagody, porzeczki, wiśnie... Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia maksymalnie: 55 minut Liczba porcji: tortownica 20-22 cm Kaloryczność kcal: 230 w 100 g ciasta Dieta: wegetariańska Składniki: - 240 g mąki pszennej tortowej - około 1,5 szklanki - 250 ml pełnotłustego mleka - 1 szklanka - 50 ml oleju roślinnego - 5 łyżek stołowych - 45 g …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-z-jezynami