Domowe mleko skondensowane

Magda
Desery
28.06.2022 18:07
Domowe mleko skondensowane

Słodzone mleko skondensowane używane jest w cukiernictwie do przygotowywania ciast, ciasteczek, kremów i deserów. Na blogu wykorzystałam je do przygotowania czekoladek z migdałami , torciku tiramisu z ricottą i czekoladą , tartą ze słonym karmelem i czekoladą , karmelowych krówek ciągutek , kokosanek a niebawem pojawi się przepis na lody cytrynowe i czekoladowe. Mleko skondensowane jest bardzo proste w przygotowaniu i bez problemu można przygotować je w domu tylko z 3 składnikami. Będziemy potrzebować tłustego mleka, odrobiny masła i cukru pudru , który dzięki zawartości skrobi sprawi, że mleko zagęści się w mgnieniu oka . Polecam serdecznie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/domowe-mleko-skondensowane/