RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU

RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU

Danie, które robię co roku. Uwielbiam zapach i smak kwiatów czarnego bzu. Oprócz syropów, nalewek i ciast, racuchy z jego dodatkiem należą do moich ulubionych dan. Bardzo Wam je polecam, są idealne na kolacje czy podwieczorek. SKŁADNIKI: - 8 -10 BALDACHIMÓW KWIATÓW CZARNEGO BZU - 1 SZKLANKA MAKI PSZENNEJ - 1/2 SZKLANKI WODY GAZOWANEJ - 1/2 SZKLANKI MLEKA - 1 JAJKO - SZCZYPTA SOLI - 1/2 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ - OTARTA SKORKA Z JEDNEJ CYTRYNY - 1 ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO - CUKIER PUDER DO POSYPANIA RACUCHÓW - OLEJ DO SMAŻENIA WYKONANIE: KWIATKI ROZŁOŻYĆ NA BIAŁYM PAPIERZE LUB OBRUSIE I ODCZEKAĆ …