Przepisem na lody truskawkowo-jogurtowe oficjalnie rozpoczynam sezon na domowe desery lodowe. Lody bez zbędnych dodatków i sztucznych kolorantów, tylko z naturalnymi składnikami, proste w przygotowaniu i to bez zbędnej maszynki. Dla miłośników truskawek gałka lodów truskawkowo-jogurtowych będzie prawdziwym rarytasem. Kremowe, puszyste, nieskromnie przyznam palce lizać 😉 Polecam serdecznie! SKŁADNIKI LODY TRUSKAWKOWO-JOGURTOWE - 400 g truskawek - 250 ml śmietany kremówki - 250 g jogurtu naturalnego - 80 -100 g cukru pudru PRZYGOTOWANIE LODY TRUSKAWKOWO-JOGURTOWE 1 Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i usuwany z nich szypułki. 2 Połowę truskawek blendujemy, drugą połowę kroimy w drobną kostkę. 3 Do naczynia przelewamy schłodzoną śmietanę …