Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania. Od razu po wyrobieniu ciasta przekładamy je do foremki i wtedy sobie wyrasta. Wystarczy 15 minut żeby podrósł do brzegów foremki i do piekarnika. Składniki: 350 g. ciepłej wody 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 350 g. mąki pszennej typ 650 200 g. mąki żytniej typ 720 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju Wykonanie: Wodę wlać do miski, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać obie mąki, dodać sól i olej. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Następnie przełożyć ciasto do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/05/szybki-chleb-pszenno-zytni.html