Kaszotto z cukinią i szpinakiem

Magda
Obiad
22.04.2022 14:21
Kaszotto z cukinią i szpinakiem

Zapraszam Was na kaszotto z cukinią i szpinakiem – proste, jednogarnkowe danie obiadowe na bazie kaszy pęczak. W dzisiejszym przepisie króluje kolor zielony, cukinia i szpinak, ale dodatki do kaszy można komponować według własnych upodobań. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI KASZOTTO Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM - 1 szklanka kaszy pęczak - 400 g szpinaku - 2 cukinie - 1 cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka ziół prowansalskich - łyżka masła - litr bulionu warzywnego - oliwa z oliwek - sól i pieprz - starty parmezan PRZYGOTOWANIE KASZOTTO Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM 1 Cebulę i czosnek obieramy, następnie kroimy w drobną kostkę. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/kaszotto-z-cukinia-i-szpinakiem/