Ciasto drożdżowe z dodatkami na wytrawnie, bez względu na kształt, zawsze smakuje dobrze. Czy jest to tradycyjna pizza , czy pizzerinki , czy stromboli , czy takie pizzowe ślimaczki, drożdżowe specjały zawsze mają wzięcie. W moim domu zdecydowanie jesteśmy fanami tego typu jedzenia. Tutaj ślimaczki z najprostszym, naszym ulubionym wypełnieniem w postaci szynki, pieczarek, salami i mozzarelli. Jeśli masz ochotę na inne dodatki, możesz wykorzystać to co lubisz. - 50 g świeżych drożdży - 200-210 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki soli - 3 łyżki oleju - 3 szkl. mąki pszennej - oregano - 1 jajko …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2022/04/21/pizzowe-slimaczki/