Wegańska sałatka warstwowa - a'la Gyros

Ewa
Sałatki
05.09.2020 9:25
Wegańska sałatka warstwowa - a'la Gyros

Dla mnie to firma z tradycjami i jestem fanką jej produktów już od wielu lat. 1 op. wędzonego tofu 3 łyżki sosu sojowego 1/1 łyżeczki mielonej papryki słodkiej zioła prowansalskie 1 puszka kukurydzy 6-7 ogórków konserwowych 2 czerwone papryki marynowane Majonez jest bez dodatku jajek, więc nawet osoby, które nie jedzą produktów pochodzenia odzwierzęcego, mogą takiej sałatki z dodatkiem majonezu spróbować. Dobrze jest podać coś wspólnego dla wszystkich gości – np hummus z warzywami, a ciepłe danie przygotować w dwóch wariantach. Zdarza się, że coraz więcej naszych znajomych czy bliskich przechodzi na kuchnię wegetariańską czy wegańską. A tak na marginesie, wiecie, że WSP Społem obchodzi w tym roku 100 rocznicę powstania? Podczas planowania spotkania z rodziną czy znajomymi należy tak obmyślić menu, by uwzględnić kulinarne preferencje wszystkich uczestników. Następnie odcedzamy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. U mnie tym razem wegańska sałatka warstwowa, troszkę na wzór sałatki Gyros. Zamiast kurczaka, jest wędzone, obsmażone tofu, a zamiast zwykłego majonezu, wspomniany Majonez Kielecki Roślinny. 1/2 główki sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej 4 łyżki Majonezu Kieleckiego Roślinnego

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/09/05/salatka-warstwowa-z-tofu-salatka-ala-gyros/