Pyszny, lekko słodki, bo pieczony w słodkim syropie z brzoskwiń, ale również słony i lekko pikantny od soli i musztardy i pieprzu. Bardzo soczysty i wilgotny. Idealny i na ciepło i na zimno na półmisku. Podany koniecznie z brzoskwiniami. Uwielbiam takie połączenie. Polecam.... 1,2 kg fileta z indyka kilka łyżek musztardy sól i pieprz Przygotowanie: Mięso obficie solimy i posypujemy pieprzem, następnie całe dookoła smarujemy musztardą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy syropem z puszki od brzoskwiń, nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok 2-3 godziny. Następnie folię zabieramy, mięso wyjmujemy z syropu i związujemy sznurkiem jak szynkę, żeby było …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2022/03/filet-z-indyka-pieczony-z-brzoskwiniami.html