Gulasz do słoików na zapas

Kasia
Obiad
07.03.2022 13:55
Gulasz do słoików na zapas

Dziś zrobimy pyszny gulasz do słoików. Zawsze dobrze jest mieć taki pod ręką, gotowany trzykrotnie metodą tyndalizacji więc nie musi stać w lodówce i jest dobry do spożycia wiele miesięcy. Wystarczy otworzyć słoik i zagrzać, lub położyć mięsko na kanapki. Możecie go zjeść po prostu po podgrzaniu lub podkręcić smak przez dodanie podsmażonych pieczarek lub cebulki i obiad macie w kilka minut - Mięsko tak przygotowane wprost rozpływa się w ustach. Polecam Składniki: (na 7 słoików litrowych) - 4 kg łopatki wieprzowej (może być również szynka lub karkówka) - ok 600 g boczku wędzonego parzonego - 3 łyżki soli - …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2022/03/gulasz-do-soikow-na-zapas.html