„Castagnole”, zwane także Favette , są jednym z symboli włoskiego karnawału. Małe kuleczki z kruchego ciasta, smażone, a następnie obtoczone w cukrze pudrze, z chrupiącą i złotą skórką oraz delikatnym i kruchym środkiem. Nie może ich zabraknąć na karnawałowym stole pełnym słodkości. Gorąco polecam! Chciałabym polecić Wam również kolejne włoskie karnawałowe specjalności: SKŁADNIKI (NA OK. 50 SZTUK) WŁOSKIE CASTAGNOLE - 300 g mąki pszennej - 70 g cukru - 50 g miękkiego masła - 8 g proszku do pieczenia - 2 jajka w temperaturze pokojowej - laska wanilii lub opakowanie cukru waniliowego - 1 łyżeczka startej skórki z cytryny - …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/wloskie-castagnole/