Faworki z piekarnika

Anna

Desery

22.02.2022 9:49

Faworki z piekarnika

Faworki z piekarnika będą świetną alternatywą dla klasycznych chrustów. Pieczone faworki robi się bardzo szybko i niezwykle prosto. Wychodzą super kruche i delikatne. - bez smażenia na głębokim tłuszczu - rewelacyjne w karnawale i na Tłusty Czwartek - dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku Czas przygotowania: 20 minut Czas chłodzenia ciasta: 30 minut Czas pieczenia: 10 minut Liczba porcji: 50 faworków Kaloryczność kcal: 35 w 1 faworku Składniki: - 240 g mąki pszennej tortowej - 1,5 szklanki - 20 g cukru pudru - około 2 łyżki - 50 g smalcu lub masła - 1/4 klasycznej kostki o wadze …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/faworki-z-piekarnika