Pączki mięciutkie i puszyste, z jasną obwódką wkoło wyglądają jak z cukierni, a smakują jeszcze lepiej. Ten tradycyjny przepis znaleziony w starym zeszycie mojej mamy, która z kolei przepisała go z książki kucharskiej Kuchnia Polska z lat 70. jest niezawodny – o ile wykażecie się cierpliwością do ciasta drożdżowego. Najpierw trzeba czekać, aż zaczyn ładnie wyrośnie – jak powinien wyglądać zobaczycie na filmie. Jeśli zaczyn będzie niewyrośnięty to i ciasto potem nie napęcznieje. Potem trzeba dokładnie ubić jajka – jak na biszkopt – następnie długo wyrabiać ciasto drożdżowe zarówno przed jak i po wyrośnięciu. Cierpliwość jednak się opłaci, gdyż pączki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2022/02/paczki-mieciutkie-i-puszyste-tradycyjny-przepis-ze-starego-zeszytu/