Składniki na rafaello na krakersach: - 2 duże paczki krakersów - 3 szklanki mleka - szklanka cukru - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 3 czubate łyżki mąki pszennej - budyń waniliowy - 3 żółtka - 250 g masła - 250 g wiórek kokosowych Przygotowanie 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe (ok 2 garście wiórek zostawiamy sobie do posypania ciasta) i ponownie miksujemy. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, pszenną, budyń i żółtka. Rafaello na krakersach to pyszne kokosowe ciasto bez pieczenia. Przykrywamy drugą warstwą krakersów, smarujemy połową pozostałego kremu. Następnie ucieramy mikserem masło, powoli dodajemy do niego zimny budyń, dalej miksując. Słone krakersy idealnie współgrają z słodką masą budyniową i wiórkami kokosowymi.